EFFECTief recept van de maand mei
Wist je dat? Linzen supergezond zijn en bovenal dé perfecte eiwitbron!
Linzen hebben een lage glycemische index. Dit wil zeggen dat de van nature aanwezige suikers traag in het bloed worden opgenomen. De hoge hoeveelheid vezels en eiwitten zorgen voor een gelijkmatige vertering. Verder zorgt de hoge hoeveelheid aan oplosbare vezels voor een goede stoelgang. De hoge hoeveelheid eiwitten zorgen voor een perfect spierherstel na jouw sportieve TOP prestatie.
Weet je niet goed wat ermee doen? Probeer eens deze lekkere & easy salade:
Ingrediënten voor 2 personen:
80 gram linzen (uit blik of vers), 1 aubergine, 2 flinke handen rucola, 4 artisjokharten, 2 rijpe tomaten, 1 bol (buffel of light) mozzarella, 2 el pompoenpitten, 2 dotjes preikiemen
Voor de dressing: 2 el balsamico azijn, 1 el olijfolie, 1 handje verse basilicum (fijngehakt), peper & zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een plaat met bakpapier. Snijd de aubergine door de lengte doormidden en snijd vervolgens van beide helften vier lang plakken. Leg deze op de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en peper en zout. Gril zo’n 12 minuten in de oven.
Doe de linzen in een mengkom, samen met balsamico, olijfolie, zeezout, peper en de basilicum. Roer goed door. Snijd de tomaat in plakjes of blokjes, de artisjokharten in vieren en scheur de mozzarella in kleine stukken. Rooster de pompoenpitten kort in de pan.
Maak het bord nu op: start met de rucola, vervolgens de linzen, 4 plakken aubergine, de tomaatjes en artisjokharten, daarop de mozzarella. Verdeel tot slot de pompoenpitten erover en de preikiemen.
Smakelijk!
Voedingsconsulente Krystel