PAASRECEPT
Miniquiche met ham met aandacht voor het "eitje"
12 plakjes gandaham
4 eieren
4 eetlepels macarpone
20g bieslook
Nodig: ingvormpjes
Verwarm de oven voor op 100 graden
Leg in elk vormpje drie plakjes ham zodat de bodem en de zijkanten helemaal bedekt zijn. Snijd de bieslook fijn.
Zet de mascarpone even in de oven zodat die zachter wordt, dat werkt makkelijker. Verhoog de oventemperatuur tot 180 graden.
Kluts elk ei apart met 1 eetlepel mascarpone, wat bieslook, peper en een beetje zout.
Er mogen gerust nog wat stukken mascarpone in zetten, het mengsel hoeft niet egaal te zijn.
Giet het eimengsel in de vormpjes en zet 15 minuten in de oven. Serveer lauw.
Bio eitjes of niet?
Alle bio-eieren zijn eieren van vrije uitloop, maar een scharrelei betekent niet meteen dat ene kip lekker buiten kan scharrelen …
Elk ei dat je in de winkelrekken vindt, heeft namelijk een stempel met een code. Die ‘eicode’ bestaat uit 7 of meer cijfers en letters en vertelt je waar het ei vandaan komt. Is het eerste cijfer een 0, dan is het een bio-ei. Voortaan is het ontrafelen van de eiercode voor jou een … eitje!
Voorbeeld: 0-BE-1234
- Het eerste cijfer (van 0 tot 3) geeft aan hoe de kippen leven. Kort samengevat: hoe lager dat cijfer, hoe meer aandacht voor dierenwelzijn. Deze codering wordt in de hele Europese Unie gebruikt:
- Code 0: eieren van biologische kippen
- Code 1: eieren van kippen met vrije uitloop
- Code 2: eieren van scharrelkippen
- Code 3: eieren van kippen in verrijkte kooien
- Daarna komt de lettercode van het land van herkomst (BE voor België).
- Als laatste zie je het registratienummer van de producent (in België 4 cijfers, soms gevolgd door het hoknummer).